Audi wil over tien tot vijftien jaar de verbrandingsmotor volledig uit haar aanbod weggesneden hebben. Dat bericht het Duitse WirtschaftsWoche. Het lijkt erop dat dit plan via iemand binnen Audi gelekt is. Het medium meldt dat Audi zelf namelijk binnenkort met een aankondiging van concretere plannen komt. Dat doet het in een vandaag gepubliceerd interview met Audi-CEO Markus Duesmann.

Wat de implicaties voor dit plan voor de zustermerken van Audi kunnen zijn, moet uiteraard nog blijken. Audi geldt als R&D-kartrekker van de Volkswagen Group. Mogelijk bijt Audi dan ook het spits af met het uitfaseren van verbrandingsmotoren en het volledig overgaan tot elektrische aandrijving. Wellicht volgen de andere VW-merken iets later. In ieder geval lijkt Duesmann zich op financieel gebied geen zorgen te maken over een transitie naar alternatieve aandrijving. De topman benadrukt in dat interview dat het beschermen van het milieu volgens hem hand in hand kan gaan met ‘economisch succes’.

Mocht het inderdaad begin jaren 30 zover zijn dat Audi stopt met verbrandingsmotoren, dan is dat eigenlijk niet eens zo heel verwonderlijk. Immers willen diverse landen rond die tijd de verkoop van nieuwe auto’s met brandstofmotor aan banden leggen. Auto’s die een brandstofmotor combineren met elektrische aandrijving krijgen naar verluidt nog wat langer de tijd, tot pakweg 2035-2040.