Drie gevestigde BMW dealers, Renova, De Maassche en Van Poelgeest, kunnen zich vanaf heden ook BMW M Motorsport dealer noemen. Hier kunnen klanten die geïnteresseerd zijn in een BMW M2 CS Racing de auto bestellen en laten onderhouden. Zij kunnen vervolgens aan diverse raceklassen deelnemen, waaronder de onlangs aangekondigde BMW M2 CS Racing Cup Benelux waarmee BMW het concept van ‘customer racing’ dit jaar naar circuits in Nederland en België brengt. Later dit jaar volgt de première van de BMW M4 GT3 die in 2022 leverbaar wordt en uiteraard ook bij de M Motorsport dealers te bestellen is.

De ‘Competition’-versie van de M2 CS Racing met 450pk is voorzien van race-ABS en race-ESP. Dus zelfs in de handen van de minder ervaren coureurs is de auto bijzonder eenvoudig te besturen. De M2 CS Racing ‘Competition’ wordt door BMW M Motorsport verkocht voor  € 113.900 (exclusief BTW, transport en klaarmaken). De ‘track’-versie met 365pk is leverbaar voor € 95.000 en kan altijd later ge-upgrade worden naar de ‘Competition’-versie. De auto heeft lage running costs en kan heel eenvoudig worden ingezet op het circuit.

“Het BMW M Motorsport dealerschap voor Nederland opent de deuren voor coureurs en privérijders tot het Customer Racing programma van BMW. Het is een unieke kans om de diverse raceklassen waaronder het cupracen nieuw leven in te blazen en daarmee actief deel uit te maken van de dynamische wereld van BMW M Motorsport”, aldus Renova directeur Jan-Hein Alkemade. “Met prachtige, nieuwe fabrieksproducten zoals de BMW M2 CS Racing en de BMW M4 GT3, vanaf 2022, hebben we absolute winnaars in ons midden. Autosport zit al jaren in het DNA van Renova, dé reden voor ons om direct in te tekenen voor het BMW M Motorsport dealerschap.”

Marcel Stroetenga, Manager Van Poelgeest M Motorsport: “BMW M Motorsport is pure passie voor klanten en natuurlijk ook voor onszelf. Met Circuit Zandvoort in de achtertuin is BMW M Motorsport een ultieme combinatie met Van Poelgeest. Waanzinnig om hier als Van Poelgeest mee aan de slag te gaan.”

Ook Claude L’Ortye, directeur De Maassche BMW Echt, is verheugd over de officiële aanstelling: “Met de toevoeging van BMW M Motorsport kunnen we onze klanten nóg een extra stap in sportiviteit en uitdaging rondom BMW M aanbieden.”