In de fietsenbranche worden steeds meer e-bikes verkocht. De elektrische fiets wint vooral terrein in het woon-werkverkeer en bij scholieren. Ook wordt dit soort fiets steeds vaker geleased.

E-bikes zijn allang niet meer voor oudere mensen. Ooit wel, maar inmiddels rijdt iedereen op een e-bike. Je rijdt schoon, voordelig en relatief snel.

Technologie

Omdat de prijzen voor de elektische fietsen omlaag gaan, worden er ook steeds meer van verkocht.

De techniek wordt steeds goedkoper en verbeterd. Daarnaast is de elektrische fiets een steeds beter geaccepteerd vervoersmiddel.

En ook in het woon-werkverkeer gebruiken meer mensen een elektrische fiets. De leasefiets, de ‘fiets van de zaak’, is in opkomst. Meer werknemers kiezen voor de speed e-bike, die kan 45 km per uur. Als ze hun leaseauto inleveren krijgen ze een speed e-bike en nog geld toe. Dat scheelt parkeergelegenheid.”

Beweging

De gezondheidshype dringt ook door tot de fietsenbranche. Steeds meer mensen besteden aandacht aan hun beweging en doen dat doormiddels van een lekker fietsritje. Dat gecombineerd met een doel als bestemming zorgt ervoor dat de e-bike aan alle kanten steeds aantrekkelijker wordt.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van het leasen van een e-bike? Neem gerust contact met ons op!