Mazda leverde de elektrische MX-30 tot voor kort alleen als First Edition en als Luxury. De importeur herziet het Nederlandse leveringsgamma, en dat heeft een positief gevolg voor de vanafprijs van de elektrische cross-over.

De vanafprijs van de Mazda MX-30 ligt vanaf nu op € 33.140 en dat is iets minder dan de € 33.390 die Mazda voorheen minstens voor de elektrische cross-over wilde ontvangen. Die lagere instapprijs is van toepassing op de nieuwe naamloze standaarduitvoering van de MX-30. Het leveringsgamma omvat daarnaast voortaan ook de Comfort, waarvoor Mazda € 34.140 vraagt. Topuitvoering Luxury blijft bestaan. Mazda wil er minimaal € 39.140 voor ontvangen. De First Edition is komen te vervallen.

De naamloze basisuitvoering zit overigens al aardig in zijn spullen. Mazda pompt de instapversie vol met zaken als climatecontrol, adaptieve cruisecontrol, een achteruitrijcamera, Mazda Connect met DAB+-audio en Apple CarPlay-integratie en een navigatiesysteem. Ledverlichting rondom is net als 18-inch lichtmetaal standaard aanwezig. De MX-30 Comfort voegt daar zaken als stoelverwarming voor, een verwarmbaar stuurwiel, Smart Keyless Entry en een middenarmstun achter aan toe.

De MX-30 Luxury is zoals gezegd de topper van het gamma. Deze variant heeft standaard het op de Comfort optioneel te bestellen interieurpakket dat onder meer bruine of witte kunstlederen bekleding, een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen, adaptieve led-koplampen en privacy glass omvat. Daarnaast heeft de Luxury een schuif-/kanteldak, een Bose-audiosysteem met twaalf luidsprekers, een 360-gradencamera en diverse veiligheidssystemen waaronder Front Traffic Alert, Rear Cross Traffic Brake en Traffic Jam Assist.