Dat Tesla het altijd al goed deed bij de crashtests van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) wisten we al en ook de Model 3 scoort weer bijzonder goed.

De Model 3 scoort zelfs zo goed dat dit de auto is waarbij de kant het kleinst is om gewond te raken. In elke categorie heeft de Model 3 maar liefst 5 sterren gekregen en daarmee verslaat hij zijn twee grotere broers; de Model S en de Model X die nu op een tweede en derde plaats komen te staan qua veiligheid.

Een van de belangrijke facturen is het lage zwaartepunt van de auto waardoor hij de kanteltest goed heeft doorstaan. Doordat het batterijpakket in de vloer wordt geplaatst is de kant zeer klein dat de auto kantelt. 

Maar ook de kreukelzones, de goede gewichtsverdeling en de vele airbags dragen bij aan een hoge veiligheidsscore van de Amerikaanse onderzoeksinstantie.

Zelf voegt Tesla daaraan toe dat ook de software helpt de auto veiliger te maken, iets dat niet is meegenomen in de tests. Uit een veiligheidsrapport van Tesla zelf blijkt dat een Tesla met ingeschakelde Autopilot bijna 7 keer minder betrokken was bij een ongeval dan het industriegemiddelde.