Er is veel te doen omtrent elektrische auto’s de laatste jaren. Ook voor ondernemers wordt het steeds aantrekkelijker om elektrisch te gaan rijden.
Het kabinet heeft een aantrekkelijke subsidieregeling opgesteld die vanaf 16 maart ingaat.

Er is maar liefst 22 miljoen euro beschikbaar voor ondernemers die een volledig elektrische bedrijfsauto willen aanschaffen. In totaal gaat het om 185 miljoen euro subsidie die tot 2025 te vergeven is.

30 en 40 zones

Zeker 14 gemeenten stellen binnen nu en 2025 een emissieloze zone in, onder andere in Amsterdam, Utrecht en Den Bosch. Nog eens zoveel gemeenten kondigen de komende tijd plannen aan om dit te doen. In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat dat er in 2030 tussen de 30 en 40 van dergelijke zones moeten zijn.

Aanvragen kan vanaf nu

Vanaf vandaag kunnen zij de subsidie aanvragen. Kopers kunnen 10 procent van aankoopprijs van een geheel elektrische bedrijfsauto vergoed krijgen, met een maximum van 5000 euro per voertuig. De regeling komt bovenop bestaande financiële ondersteuning, zoals de milieu-investeringsaftrek.

Ook bij financial lease mogelijk

Alleen nieuwe bedrijfsauto’s komen in aanmerking, die minimaal 20.000 euro kosten. Lichte bedrijfsauto’s (type N1) moeten bovendien een actieradius van minimaal 100 kilometer hebben.

De subsidie geldt voor zowel koop- als financial leaseovereenkomsten. De bedrijfsauto moet na 1 januari 2021 zijn gekocht en nog niet op naam staan als de subsidie wordt aangevraagd. Bovendien moet het voertuig na aankoop 3 jaar ononderbroken op naam van de subsidieaanvrager staan.

 

 

Bron: rtlnieuws.nl