Het aantal verkochte tweedehands elektrische auto’s is dit jaar verdubbeld ten opzichte van 2019. Dat maakt onder andere VWE Automotive bekend.

De elektrische auto is erg populair in Nederland. Dat bleek maar weer toen de subsidiepot voor nieuwe EV’s – waar in totaal 10 miljoen euro in zat – binnen een week helemaal leeg was.
Ook kopers van een tweedehands elektrische auto maken aanspraak op een subsidie, maar dat potje is nog niet eens voor de helft leeg. Toch blijkt de tweedehands EV populairder dan ooit.

Bijna verdubbeld

VWE Automotive laat namelijk weten dat autobedrijven in het eerste half jaar van 2020 ruim 7300 gebruikte elektrische auto’s verkochten. In 2018 waren dat er nog maar 1358, vorig jaar bleef het getal steken op 3749 stuks. Dit jaar zijn er dus 95% meer van dat soort auto’s verkocht dan in 2019.

Dat is overigens niet heel gek. Het aanbod elektrische auto’s is de laatste jaren enorm gegroeid, waardoor er meer auto’s op de tweedehands markt verschijnen en er dus ook meer worden verkocht. Zo blijkt ook dat de particulier nu vooral kiest voor kleinere EV’s, mede omdat het aanbod van dat soort auto’s fors is toegenomen.

Subsidieregeling tweedehands elektrische auto’s

Wie als particulier een tweedehands elektrische auto koopt, komt in aanmerking voor de subsidie van €2000. Dat geldt alleen voor volledig elektrische auto’s, met een actieradius van minimaal 120 kilometer en een originele catalogusprijs die tussen de €12.000 en €45.000 ligt.