De Volkswagen Group overweegt mogelijk om Porsche naar de beurs te brengen, meldt het Duitse zakenblad Manager Magazin op basis van informatie van ingewijden. Met deze stap moet geld vrijkomen voor de transitie naar elektrische mobiliteit en wil Volkswagen zijn beurswaarde verhogen.

Volkswagen en Porsche hebben nog niet gereageerd op de beweringen van de bronnen, die zowel tegenover het bovengenoemde zakenblad als Bloomberg beweren dat Volkswagen overweegt om een deel van Porsche naar de beurs te brengen. Hierbij zou het gaan om een belang van maximaal 25 procent, waarmee in theorie €20 miljard tot €25 miljard opgehaald kan worden. Die stap zou men naar verluidt volgend jaar willen zetten, dit jaar gebeurt er nog niets. Eerst dient überhaupt de knoop nog doorgehakt te worden.

De stap zou niet geheel onlogisch zijn. Aangezien Volkswagen tot 2025 in totaal €150 miljard investeert in EV’s en software, zijn de extra opbrengsten uit de mogelijke aandelenemissie meer dan welkom. Een beursgang van Porsche zorgt niet alleen voor extra geld, maar kan ook positief uitpakken voor de beurswaarde van de Volkswagen Group. Het verhogen van die beurswaarde lijkt een prominenter doel te zijn geworden van autofabrikanten, mede doordat de waarde van Tesla de laatste tijd omhoog is geschoten. Ook Daimler doet er momenteel alles aan om aantrekkelijker te worden voor investeerders.
Het gerucht heeft voor Volkswagen in ieder geval meteen een positieve impact, want de beurskoers steeg met 5,7 procent.

Bron: Autoweek.nl