Het duurt niet lang meer voordat je subsidie krijg bij aanschaf van een elektrische auto. Dit geldt voor zowel nieuwe als gebruikte exemplaren.

Naar verwachting kunnen particulieren vanaf 1 juli de subsidie aanvragen als ze een elektrische auto aanschaffen of privé leasen. Overigens geldt dit niet voor alle elektrische auto’s maar voor modellen die interessant zijn voor middeninkomens. Voor nieuwe EV’s ontvang je een subsidie van 4000 en voor occasions is dit 2000 euro.
Ook komt er een check op de batterij zodat mensen weten waar ze aan toe zijn. De batterij is één van de meest kostbare en gevoelige onderdelen van een elektrische auto.
Niet alle elektrisch aangedreven auto’s komen in aanmerking voor de subsidie. De auto moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden zoals een oorspronkelijk cataloguswaarde tussen de 12.000 en 45.000 euro en een actieradius van minimaal 120 kilometer.
Daarnaast moet de auto enkele jaren van dezelfde eigenaar blijven binnen Nederland. Stel dat je de subsidie hebt ontvangen en de auto binnen drie jaar verkoopt, dan moet je een deel van de subsidie terug betalen.