Liefhebbers van elektrisch SUV-geweld van de Volkswagen Group kan op de kalender een grote rode cirkel zetten om 14 april, dat is namelijk de dag waarop Audi twee nieuwe elektrische SUV’s presenteert. Audi kiest ervoor om de Q4 e-tron en de Q4 Sportback e-tron gelijktijdig te introduceren. Dat is enigszins opvallend. Tussen de conceptuele voorbodes van het tweetal zat immers dik een jaar tijd en veelal introduceert Audi de Sportback-variant van een nieuw type ongeveer een jaar later na de lancering van het conventioneler gelijnde model.

Eerlijk is eerlijk, de Q4’s e-tron kennen weinig verrassingen meer. Audi heeft de Q4 e-tron zelf al meermaals in camouflagetrim laten zien en ook de specificaties lagen eerder al op straat. Het is geen geen mysterie dat de elektrische Audi’s op papier vergelijkbaar zouden zijn met de Volkswagen ID4 en Skoda Kodiaq. De Q4’s tronen namelijk op dezelfde modulaire MEB-basis.

De Q4 e-tron is voorzien van een 52 kWh accu. De elektromotor levert 170 pk en 350 Nm.
De Q4’s worden straks ook leverbaar met een 77 kWh accu en een aandrijflijn met 204 pk. Die variant schopt het tot een elektrische actieradius van zo’n 500 kilometer.

Bestel de Audi Q4 E-Tron Launch Edition nu bij BD Lease en rij als één van de eersten.