De Opel Grandland X gaat de tweede fase van zijn leven als simpelweg Grandland tegemoet. Nu is ook bekend wat hij moet gaan kosten. De vanafprijs bedraagt € 34.999. De eerste exemplaren worden dit najaar geleverd.

De in 2017 als Opel Grandland X geboren SUV heet sinds juni dit jaar Grandland. Net als bij de Mokka en Crossland bikte Opel tijdens de vernieuwingsronde de ‘X’ uit de modelnaam, maar daar hield het niet op. Zo werd hij uiterlijk met name aan de voorzijde grondig onder handen genomen. De Grandland is overgoten met Opels jongste designtaal, al zie je daar aan de achterkant minder van terug. Ter compensatie werd het dashboard volledig herzien. Zo heeft de SUV onder meer standaard het ‘Pure Panel’, de twee 7-inch displays achter het stuurwiel die als instrumentarium en infotainmentscherm fungeren. De Opel Grandland heeft een vanafprijs van € 34.999.

Die vanafprijs betreft de bekende 130 pk sterke 1.2 Turbo, een driecilinder benzinemotor. Die krachtbron is standaard gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak, al is een achttraps automaat eveneens als optie leverbaar. Hij is er natuurlijk ook weer als plug-in hybride. Zowel de 224 pk Hybrid 224 als de krachtigere vierwielaangedreven 300 pk Hybrid4 keert terug in het leveringsgamma. De vanafprijs van de plug-in hybride Grandland bedraagt € 42.949. Voor dat bedrag rijd je de Hybrid 224 als Business Elegance. De prijzen van alle overige versies volgen later. Zo wordt de Grandland eveneens leverbaar met een 130 pk 1.5 dieselmotor met achttraps automaat.

De standaarduitrusting van de Opel Grandland bevat niet alleen het reeds genoemde Pure Panel. Zo zijn ook veiligheidssystemen als Forward Collision Warning met voetgangersdetectie, Lane Keeping Assist, cruisecontrol en verkeersbordherkenning standaard. De Business Edition-uitvoeringen hebben standaard een 10-inch instrumentarium en een 12-inch multimediascherm. Dit najaar worden de eerste exemplaren geleverd.

Bron: Autoweek.nl